26 Mayıs 2020 Salı

WORDART






Kelimeleri bir raya getirerek kelime bulutları oluşturan bir web 2.0 aracıdır. WordArt uygulaması estetik zevklerinize göre istediğiniz şekilde, renkte, yazı stilinde ve istediğiniz kadar kelimeyle kelime bulutları oluşturmanıza imkan vermektedir. Derste ilk defa tanışan öğrencilerinizin öğrenci isimlerine dikkat çekmek amacıyla, derste öğrendikleri kelime ve kavramlar için kullanılabilecek zevkli bir uygulamadır. Aynı zamanda öğrencilerinizle de kelime bulutları oluşturarak anlık sınıf içi kavram tartışmaları da yapabilirsiniz.


AVANTAJLARI VE SINIRLILIKLARI


WortArt uygulaması ücretsiz olarak çalışma gibi güzel bir avantaja sahiptir ama bu durumda yaptığınız çalışmalar kaydedilmemektedir. Yaptığınız çalışmaları indirmekse ücretlidir. Bu durum uygulamanın sınırlılıklarındandır.


NASIL KULLANILIR?

WordArt uygulaması kullanım videosu:




Worart uygulamasının yazılı anlatımı:

Buradan öncelikle platforma giriş yapmalısınız. Üye değilseniz üye olmanızı tavsiye ederim. Üyelik oldukça kolay herhangi e-posta adresinizle üye olabilirsiniz.




Sizi karşılayan sayfadaki “ ŞİMDİ OLUŞTUR” a tıklıyoruz ve bizi önceki çalışmaların ve klasörlerin olduğu bir bölüme yönlendiriyor. Buradan da “ +OLUŞTURMAK” dedikten sonra üzerinde çalışacağınız sayfa açılıyor.






Bu sayfanın sol bölümünün başında kelimeler bulunmakta buraya kelimelerimizi yazıyoruz. Büyüklüğünü , yazı tipini, rengini de hemen kelimenin bulunduğu satırdan düzenliyoruz.


Hemen altındaki bölümlerde ise sırasıyla kelime bulutunuzun şeklini, kelimelerinizin yazı tipini , kelime düzenini ve genel stili istediğiniz şekilde seçebilir ve düzenleyebilirsiniz.Tüm seçimlerinizi tamamladıktan sonra "visualise " tıklayarak yan alanda çalışmanızı görebilirsiniz. Save bölümünden kaydedebilir, Share kısmından da çalışmanızı dışa paylaşabilirsiniz.
Add kısmından yeni kelimeler ekleyebilirsiniz.Import kısmında ise dışardan kelimeleri ekleyebilirsiniz.

UYGULAMAYI VERİMLİ KULLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER


  • Üye olarak çalışmak verimliliği arttıracaktır.
  • Derslerde kullanılabilecek bir uygulama olduğu için bol bol renklendirmeye çalışın bu dikkat çekiciliği arttıracaktır.
  • Arka plan rengini iyi ayarlayınız, bazı arka planlar belirgin olmayabilir.
Çalışmanızın linkine  buradan ulaşabilirsiniz.

Çalışmam:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder