25 Mayıs 2020 Pazartesi

POPPLET NEDİR? NASIL KULLANILIR?

Popplet uygulaması zihin haritaları oluşturmaya yarayan bir platformdur. Derslerde öğrencinin dikkatini çekmek önemlidir. Görselleri ve özellikleriyle okullarda kullanılması ile daha zihin haritalarının daha dikkat çekici olmasını sağlar.



AVANTAJLARI VE SINIRLILIKLARI NELERDİR?

avantajları:
  • Renkli bir platformdur dikkat çekicidir. 
  • Görsel ve video eklenebilir.
  • png olarak fotoğraf şeklinde indirilebilir ya da bağlantı kopyalanıp paylaşılabilir. e- postayla paylaşılabilir.
  • Oldukça pratik ve kolay bir uygulamadır.

sınırlılık:
  • Dili ingilizcedir, çeviri yapılmamaktadır.İngilizce bilmeyenler için uğraştırıcı bir durumdur.
  • Sistemdeki videolarda ingilizcedir.
  • http uzantılı olduğu için çalışmayı başka sayfalara gömmekte sorunlar olabilir.
  • Sadece facebook ve twitter paylaşımı yapmaktadır. 


NASIL KULLANILIR?

Öncelikle sisteme kayıt olmalısınız. Popplet ana sayfasında ilk defa giriş yapıyorsanız harita oluşturmak için tıklamanız gereken yer okla gösterilmektedir. Bu yer "make new popplet" dir. Bu bölüme tıkladığınızda size hazırlamak istediğiniz harita adı ve çalışma alt duvarının rengini sormaktadır. Soruları doldurduktan sonra " make it so!" komutu ile ilerleyiniz. Çalışma duvarı karşınıza çıkacaktır.






 İsterseniz sonradan bu duvar üzerinden duvarın rengini değiştirebilir, zoomdan haritanızın görüntüsünü yaklaştırıp uzaklaştırabilirsiniz.
 "Home" üzerinden ana sayfaya geri dönebilirsiniz. Geri döndüğünüzde sayfanız ana sayfa üzerinde kalır ve dilediğinizde düzenlemeye devam edebilirsiniz.
Ayarlar bölümünde ise yeni popplet yani alandaki kutucukları çıkartabilir. Çalışmanızı png veya farklı bir uzantı ile kaydedebilirsiniz.
En sağda bulunan share bölümünden ise kısa yolla birkaç uygulamada ( facebook ve twitter) paylaşabilir, dosyayı kopyalamak veya gömmek için uzantıları kopyalayabilirsiniz.


Harita oluşturmaya ayarlardan new popple komutu ile başlamalısınız. Karşınıza bir kutucuk çıkmaktadır. Kutu üzerinde sağa-sola-aşağı  genişletmek için oklar bulunmaktadır.Üzerindeki çarpı işaretinden kutucuğu silebilirsiniz.Etrafında bulunan noktalardan tutup sürükleyerek kutuya bağlı yeni kutucuklar oluşturabilirsiniz.Kutu içini düzenlemek için size 4 seçenek sunmaktadırlar. Y
azı büyüklüğünü düzenleyebilirsiniz.Kalem şekli ise size yazdığınıza alan üstünde beyaz bir alan oluşturarak çizim yapmanızı sağlamaktadır. Fotoğraf şeklindeki komut ise sizin sistemden veya bilgisayardan fotoğraf yüklemenizi sağlamaktadır.








Zihin haritanızı tamamladıktan sonra ayarlar bölümünden export komutu ve indirmek istediğiniz uzantıyı seçerek karşınıza çıkan sayfayı onaylayıp "save " komutu vererek çalışmanızı kaydedebilirsiniz. 







Çalışmanızı sağ üst bölümden "share "komutu ile de uzantıyı kopyalayarak da istediğiniz yere bağlantısı atabilir veya gömebilirsiniz.


POPPLET TANITIM VİDEOSUNA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ...!!!!

  

PLATFORMU VERİMLİ KULLANMAK İÇİN NE YAPILABİLİR?
  • Öncelikle ingilizce komutları anlamalısınız.
  • Derslerde kullanacağınız için bolca görsel kullanınız 
  • Ve bence paylaşırken bence bağlantıyı kopyalayarak paylaşın çünkü zoom özelliği ile bazı okunmayan durumlarda yaklaşıp uzaklaşılabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder