3 Haziran 2020 Çarşamba

SOCRATİVE NEDİR? NASIL KULLANILIR?

Değerlendirme konusu eğitim öğretimin olmazsa olmazlarındandır. Değerlendirme için başvurulmuş birçok çalışma vardır. Bunlardan biri yazılı testler,quizler... Artık değerlendirmeler çağın getirdikleri ile değişim göstermektedir ve web dünyasına  taşınmaktadır.Değerlendirme için birçok web 2.0 aracı vardır.Bunlardan biride SOCRATİVE...


  Socrative uygulaması internet üzerinden kısa cevaplı,doğru-yanlış, çoktan seçmeli şeklinde sorular oluşturarak öğrencilerinize online uygulayabileceğiniz bir platformdur. Oluşturduğunuz soruların uygulanması için öğrencilerinizin uygulamayı telefona indirmesi gereklidir.
Ödevler verilebilir. Sınıf içinde sınav uygulanabilir böylece rekabet duygusu ile beraber değerlendirme hem eğlenceli hem de öğretici bir hal alabilir.



AVANTAJLARI VE SINIRLILIKLARI 

Avantajları:


  • Online uygulanabilecek oldukça pratik bir test aracıdır.
  • Değerlendirmeler için hazır raporlar vermektedir.
  • Ücretsiz indirme ve paylaşma imkanı sunmaktadır.
  • Her bir öğrencinin durumu raporlar sayesinde anında gözlenebilir.

Sınırlılıkları:

  • Her öğrencinin akıllı telefonu olmayabilir.
  • Sınıf açmak ücretlidir.
  • Soruların içindeki seçeneklere fotoğraf eklemek ücretlidir.
  • Uygulama süresizdir.Bu sırada evde uygulama yapılırsa saatlerce bir soru üzerinde öğrenci çalışabilir. Bu sınavda istendik bir durum değildir.






YAPMIŞ OLDUĞUM UYGULAMAMA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.
**YİNE UYGULAMA ÇIKTISININ EKRAN GÖRÜNTÜLERİNİ SAYFA SONU EKLERİNDE BULABİLİRSİNİZ.

NASIL KULLANILIR?



Nasıl kullanıldığını anlatan video:



KULLANIMIN YAZILI ANLATIMI :

Öncelikle buradan siteye giriş yapıyoruz. Daha önce oturum açmadıysanız bir e-posta adresi ile kayıt olabilirsiniz. Kayıt sırasında öğretmenlerimize bazı genel bilgileri içeren sorular yönlendirilmektedir.Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra sizi bir ana sayfaya yönlendirecektir. Ve platform size bir ad vermektedir. Size özel adınıza uygun bir ücretsiz oda açacaktır.





Sınavlar bölümünden  "sınav ekle" ye tıklayarak yeni sınavlar oluşturabilirsiniz. Sınavlarınızda çoktan seçmeli, kısa cevaplı, doğru-yanlış soruları olabilir.
Sınavınızı tamamlayıp kaydettiğinizde platform sizi yine sınavlar bölümüne alacaktır. Buradan hazırlanmış sınavlarınızı indirip paylaşabilirsiniz.Sınavları hazır yazılı sınav gibi indirmektedir. İndirmeleri yazdırıp, sınıfta uygulayabilirsiniz.




Aşağıda gösterildiği gibi sınav başlığınızı kalem bölümünden değiştirebilir. Görsel bölümünden bilgisayarınızda bulunan görselleri ekleyebilirsiniz. Çöp kutusu bölümünden soruyu silebilirsiniz.
En altta bulunan soru ekle bölümünden de istediğiniz yapıda yeni sorular ekleyebilirsiniz.





Yine başlatmak kısmına gelip sınavı uygulamaya başlıyoruz . Burada bilgi yarışmasına tıklıyoruz ve yapmak istediğimiz sınav ve anlık istediğimiz değerlendirme bilgilerini giriyoruz. Sınavı başlatıyoruz. 




Sınavın uygulanması için öğrencilerinizin uygulamayı telefona indirip sınıf adını ve kendi adını girmesi gereklidir. Sınav başladığında sınavı cevaplandırarak sınava katılmış olacaklardır.Öğrencilerinizin vermiş olduğu cevapları ve yüzdelikleri tablo üzerinden göreceksiniz. Ve son olarak raporlar bölümünde de tüm çalışma sonuçları test başlığı adı altında yer alacaktır.



Dilerseniz öğrencilerinizi gruplandırarak diğer testleri de uygulayabilirsiniz.


UYGULAMAYI DAHA VERİMLİ KULLANMAK İÇİN NELER YAPILABİLİR?


  • Soru sonlarına anlık düşünceler ekleyebilirsiniz.
  • Verimli kullanmak için kazanıma uygun testler hazırlamalısınız.
  • Telefondan uygulandığı için her öğrencinin doğru bağlandığından ve bir sorun olmadığından emin olunuz.


EKLER:(**PDF LİNKİ NASIL KULLANILIR BÖLÜMÜNÜN ÜSTÜNDEDİR.)

PDF EKRAN GÖRÜNTÜSÜ:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder