3 Haziran 2020 Çarşamba

POWTOON NEDİR? NASIL KULLANILIR? PAWTOON UYGULAMASI



Merhabalar arkadaşlar , bugün sizlere anlatacağım web 2.0 aracımız Powtoon olacaktır.. Powtoon ile okullarda daha eğlenceli ve dikkat çekici dersler anlatabilirsiniz. Peki ama Powtoon  nedir? Nasıl kullanılır ? İşte Powtoon kullanımı ve hazırlamış olduğum uygulamam ....(uygulamam sayfa sonunda bulunmaktadır.)





Powtoon içeriğindeki çok çeşitli karakterler, arka planlar, konuşma balonları gibi materyalleri kullanarak animasyonlar ve dijital hikayeler oluşturmanızı sağlayan bir web 2.0 aracıdır.
Ücretsiz seçenekleri ile dersleriniz de kullanabilir, iyi bir yaratıcılıkla  harika animasyonları rahatlıkla  hazırlayabilirsiniz.Oldukça eğlenceli ve animasyonları ile dikkat çekicidir. Böylece öğrencinin dikkatini rahatlıkla derse toplayabilirsiniz. Derse ilgisi artan öğrencinin öğrenmesi kolaylaşır ve böylece daha kalıcı bir öğrenme gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda ders sırasında önceki bilgileri hatırlatmak, özetlemek ve pekiştirmek için kullanılabilir. Öğrencilerinize de bu platform üzerinden hazırlamasını isteyebileceğiniz minik ödevler verebilirsiniz. Bu ödevlerle öğrencinin yaratıcılığını geliştirebilirsiniz.


POWTOON AVANTAJLARI
  
Ücretsiz bölümleri oldukça fazla ve yeterlidir.
Çeşitli animasyonlara sahiptir.
Kullanımı oldukça basit, paylaşımı oldukça rahat bir uygulamadır.
Ders dışı ve derste oldukça rahat kullanılabilir .
Timeline ile istediğiniz zaman istediğiniz yazı,nesne,karakteri ortaya çıkartabilirsiniz.

POWTOON Sınırlılıkları

Tabii ki de ücretsiz bölümde yapılabilecekler daha kısıtlıdır.
Hazırlanan çalışmalar bilgisayara indirilememektedir.
Powtoon logosunu kaldırmak ücretlidir. 
Video limiti sınırlıdır.
Video kalitesi belirli yere kadar ücretsizdir.

POWTOON NASIL KULLANILIR?

POWTOON UYGULAMASINI ANLATAN VİDEOLAR:




POWTOON UYGULAMASININ YAZILI KULLANIM AŞAMALARI:

Powtoon uygulamasına öncelikle www.powtoon.com üzerinden giriş yapmalısınız. Powtoon üzerinde çalışmanız için öncelikle kaydolmanız gerekir. Oldukça rahat bir şekilde var olan gmail ve ya e-posta adreslerinizle kaydolabilirsiniz.






Giriş yaptıktan sonra sizi bir ana sayfa karşılamaktadır. Bu sayfada oluşturmak istediğiniz animasyon başlıkları ve seçenekleri, sol bölümde ev, şablonlar, boş çalışma alanı bulunmaktadır. Sağ bölümde ise yaptığınız çalışmalar yer alacaktır. Seçtiğiniz konu başlağıyla hazırda bulunan şablonlar üzerinden animasyon hazırlayabilirsiniz. Ya da boş sayfa seçerek boş bir sayfada dilediğiniz gibi çalışabilirsiniz. Size yine boş  sayfada şablonları vereceği için isterseniz yine buradan  şablonları kullanabilirsiniz.









Haydi sizinle boş bir sayfa üzerinden nasıl animasyon oluşturabileceğimizi konuşalım.


Ana sayfanın sol bölümünden boş sekmesini seçiyoruz. Animasyon sunumunun yatay, dikey veya kare boyutlarını tercihlerinize göre seçebilirsiniz. Daha sonra çalışmak istediğiniz animasyon çeşidine göre seçimlerinizi de yaptıktan sonra boş bir sayfa açılmış olacaktır.





(ANİMASYON ÇEŞİTLERİ):


Arka plan bölümünden tek renk veya seçebileceğiniz çeşitli arka plan seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Bu seçeneklere hemen sayfa sağındaki arka plan bölümünden ulaşabileceğiniz gibi arama bölümünden de aratarak ulaşabilirsiniz.


Sayfanıza metin eklemek içinde sağ bölümde bulunan metin bölümünden metin ekleyebilirsiniz.Eklediğiniz metinlerin ayar bölümünden rengini, büyüklüğünü,stilini değiştirebilir efektler ekleyebilirsiniz.
Şekiller bölümünden de platformun sahip olduğu hareketli resimleri tercih ederek sayfanıza renk katabilirsiniz.



Sayfanıza resim eklemek için ise görseller bölümünde mevcut resimleri kullanabileceğiniz gibi bilgisayarınızdan veya platformun izin verdiği drive gibi başka platformlardan yükleme yaparak da resim ekleyebilirsiniz.
Yeni bir boş sayfa içinde sol bölümde hazır slayt altında bulunan boş slayttan yeni slaytlara geçebilirsiniz.
İki slayt arasına da slayt geçişleri ekleyebilirsiniz.



Sağ bölümde bulunan arama motorundan aramalar yaparak arama sonuçlarına uygun platform üzerinde konu ile alakalı tüm şekil,arka plan karakterlere ulaşabilir ve ekleyebilirsiniz.


Tüm çalışmanız tamamlandıktan sonra müzik bölümünden veya slayt altından slatınıza ses ekleyebilirsiniz.




Çalışmanızı paylaşmak için "export"(ihracat) kısmından çalışmanızın linkini gömebilir, paylaşabilirsiniz. Paylaşma sırasında platform size çalışmanızı nasıl paylaşmak istediğinize yönelik sorular yönlendirilmektedir. Soruları yanıtlamayı unutmayınız.Kolay gelsin ...








PAWTOON UYGULAMASINI DAHA VERİMLİ KULLANMAK İÇİN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
  •  Uygulamaya metin, görsel, karakter eklerken video formatında olduğu için eklenenlerin slayt başında olmasına dikkat ediniz. Sonunda kalırsa görüntü çok kısa süre görünecektir. Bu da hoş ve kullanışlı bir durum yaratmaz. 
  • Eklediğiniz müzik sesi sunum önüne geçmemelidir.
  • seçilen şablon, karakter şekiller sunuma uygun olmalıdır.
  • Yazı tipi ve rengine dikkat edilmelidir.
  • Sunum animasyon ile desteklenmelidir.

İŞTE BENİM UYGULAMAM ... HAYDİ SİZDE BENİMLE BİR ANİMASYON HAZIRLAYIN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder