30 Nisan 2020 Perşembe

QUİVERVİSİON


     Artırılmış gerçeklik teknolojisidir.Bir akıllı cihaz kamerası ile 2 boyutlu görseller 3 boyutluymuş görüntüsünü veren bir teknolojidir.
Derse ilgiyi arttırmak ve küçük yaşlardaki çocukların boyut kavramını geliştirmek için kullanılabilir.
Benim görüşüme göre çeşitlilik biraz az.Ama oldukça dikkat çekici bir uygulama.Aynı zamanda uygulamada 3 boyutlu çalışmalar üzerinde minik bilgilendirmeler de yer almaktadır.



Padlet Uygulaması Nedir?




  Padlet uygulaması çeşitli görsel, video, yazı ve uzantılar eklenebilen bir panodur. Padlet uygulamasının bir özelliği de oluşturulan panonun paylaşılabilir olması ise paylaşılan kişilerle çalışma ortamı hazırlamasıdır.
  Padlet uygulaması ödevler, bilgi paylaşımı ve uzaktan eğitim için kullanışlı olabilir. Ortak çalışma alanıyla panoya öğrencilerinde dahil olabilirler ve panoya katkıları gözlenebilir. Ders üzerine de  beyin jimnastikleri, fikir alışverişleri, tartışmalar içinde gayet uygundur.Hem zamandan hem de mekandan tasarruf edilebilir.


22 Nisan 2020 Çarşamba

Kahoot Uygulamasının avantajları ve dezavantajları


  Kahoot uygulaması quizler hazırlanarak hem öğreten hemde eğlendiren oyun ve eğlence tabanlı bir uygulamadır.
  Kahoot uygulaması eğitimde dersleri daha eğlenceli ve dikkat çekici hale getirmek için kullanılabilir.
   Uygulama bence öğrenciler için motivasyon arttırıcı bir uygulamadır. Oyun hissi ile derslerin sevilmesi, dikkatin derse çekilmesi için kullanılabilir.Sadece dersler değil sınavlarda korkutuculuktan çıkıp eğlenceli bir hale getirilebilir. Ayrıca süre ve kendi isimleri ile yarışmak öğrencilerin heyecanını arttırabilir.
    Kahoot  uygulamasının dezavantajları için şunlar söylenilebilir.Kullanım sırasında oluşabilecek herhangi bir teknik arıza motivasyonu azaltabilir. Bazı öğrencilerde rekabet ve süre korkuya sebebiyet verebilir.